Šta se vraća i može li da pomogne mojoj anksioznosti? | RS.centerar.org

Šta se vraća i može li da pomogne mojoj anksioznosti?

Šta se vraća i može li da pomogne mojoj anksioznosti?

Da li ste primetili? "Tapping" je svuda nedavno. Tvoj prijatelj na jogu pominje ona to radila da upravlja svojim stres i anksioznost. Videli ste ga na Todaishov kao prirodni lek za hroničnu bol. Ali, da li ste spremni da mu dati šansu ili samo pitate šta je sve o, idemo par stvari direktno u vezi ovog holistički trendu.

Čekati. Šta je prisluškivanje, u svakom slučaju? Poznat kao EFT (Emotional tehnike slobode), prisluškivanje je oblik alternativne terapije koja uključuje dodiruje niz akupresurne tačke na telu u određenom obrascu u cilju smirivanja uma i tela. Zagovornici tappingbelieve proces vam pomaže da pristupite amigdala, deo mozga koji stvara "bori se ili beži" odgovor. Slanjem umirujuće signale direktno na ovaj deo mozga, cilj je da se smanji proizvodnju kortizola u organizmu, čime se olakšava stres, anksioznost, depresija i možda čak i hronični bol.

load...

Kako da to uradim? Nežno dodirnite pet do sedam puta na 12 posebnih akupresurne tačke na rukama, rukama, glavi i grudima, sa ciljem, dok vizualizaciju bol ili uznemirenost koju trenutno oseća. Pokušali smo, a ceo proces oseća iznenađujuće meditativna. To je kao učenje ples rutinski dok učite i ponavlja obrazac, to je prilično teško za vaš um da luta.

Da li stvarno radi? Hm, nismo sigurni. Program je nastao Gari Craig, inženjering diplomskim sa nekim obuke u energetskom psihologije (aka... A ne doktor). I mada su neki studieshave pokazala prisluškivanje bila efikasna, i dalje je relativno nov i neotkriven. Razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što ga pokušavaju, i definitivno ne koristi kao zamena za tradicionalnu terapiju ili lek bez konsultovanja sa njim ili njom.

U Ukratko: Ako ste radoznali, nekoliko rundi tapkanja neće učiniti nikakvu štetu (osim ako se slučajno poke u oči dok je pokušavao da održi korak sa rutinu). Ali, ako ste u potrazi za magičnim lek za sve? Nažalost, postoji jednostavno nije dovoljno naučno ili medicinske informacije da je rezervnu kopiju. (Ne još, u svakom slučaju.)

Slične vesti


Post Zdravlje

4 glavna trenda spavanja treba da budu u potrazi za 2018

Post Zdravlje

7 prirodnih načina za zaustavljanje hrkanja

Post Zdravlje

8 stvari koje treba učiniti kada je vaša beba bolesna (i 3 stvari koje treba izbjeći)

Post Zdravlje

4 pilates mita koje jednostavno nisu istinite

Post Zdravlje

Šta se može desiti ako dobijete samo 6 sati spavanja noć

Post Zdravlje

7 malo načina da se osećate zdravije, čak i kada samo želite da se hibernate

Post Zdravlje

9 načina za vožnju biciklom oko Los Anđelesa. U stilu

Post Zdravlje

14 dosadne fizičke navike koje možda ne shvatate da imate

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

Najveće gaže za svaku guzu i budžet