Ovaj brzi trik može pomoći vašoj viziji | RS.centerar.org

Ovaj brzi trik može pomoći vašoj viziji

Ovaj brzi trik može pomoći vašoj viziji

Prečesto, jedna dobra navika dolazi na račun drugog. Dobiti punu naspavati ili probuditi i udario u teretanu? Napravite sebi zdrav doručak ili skip to da se na posao na vreme?

Ova ili-ili dilema ponovo pojavio na nedavne posete mom očnog lekara, kada je potvrdio da je moja vizija pogoršala (... Opet). Ja Odbila ga na činjenicu da sam radila tona-AKA provodi većinu svog dana dva metra od laptopa. Lekar mi je rekao moj nivo pada je "normalno", što će reći, da nije neuobičajeno među ljudima koji su ceo dan zure u ekran. To je rekao, nisam baš spremna za izgledima pravnog slepila od 40 godina, pa sam pitao da li ima nešto što mogu da pokušam da uspori proces.

load...

Ona me je podsetio na 20-20-20 pravilo: Na svakih 20 minuta bulji u ekran (aniscreen-koja uključuje telefone i televizore), uzeti 20 sekundi pauze i pogledate nešto najmanje 20 metara u daljini. Čuo sam za to, ali, naravno, odmah zaboravio da u praksi. Ovaj put, instalirao sam Chrome ektensionto me podseti.

Ja se prvobitno očekivalo one 20-minute pauze bi poremetiti moj radni dan, ali dve stvari desilo. Prvo, primetio sam da mi oči definitivno osećao manje umorno i Tunnel Vision-i na kraju dana. Ali bilo je dodatni bonus: Ti 20-minutne blokovi vreme zapravo pomoglo da me na zadatku.

Normalno, imam tendenciju da se fiksira na manjim detaljima, koji, tokom dana, gomilaju i stavi me iza na mom listu obaveza. Ali ugrađeni statusa proverite tri puta na sat pomogli da se setim da završim i dalje. Drugim rečima, to popravio tunel viziju u više od jednog načina.

Vredi napomenuti da je svačije vizija je drugačija, i sprečava naprezanje očiju ne mora zaustaviti pad vida (i obrnuto, neki ljudi će visiti na njihovoj 20/20 vizije, bez obzira šta). Ali, ako ste primetili da se osećate zrikava posle osam sati u kancelariji, vredi probati-nikad se ne zna, to bi mogla da napravi bolji u svom poslu, takođe.

load...

Sada, ako samo postojao način da se stalak moj svakodnevni korak countvhile Sedim na sastancima.

Slične vesti


Post Zdravlje

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja

Post Zdravlje

11 znakova može biti empat

Post Zdravlje

8 malih načina da poboljšate svoje pamćenje

Post Zdravlje

Znači, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari

Post Zdravlje

Kakav nutricionista zapravo naručuje kada ode u restoran

Post Zdravlje

Da li ritualov multivitamin ispunjava instagram hipe?

Post Zdravlje

Brojanje kalorija je van, plan makro ishrane

Post Zdravlje

5 neverovatnih masaža koje možete dobiti na pauzi za ručak

Post Zdravlje

18 znakova da ste totalno pomeranje

Post Zdravlje

10 pravila za davanje svakog introverta treba da zna

Post Zdravlje

7 tajni superproduktivnih žena

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost