Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja gore | RS.centerar.org

Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja gore

Kako dati bolju prezentaciju, govor ili tost bez bacanja gore

Vaš strah od javnog nastupa je stvarno. Ali sa malo strategije (i, OK, a nekoliko dubokih udaha), možete šarm nikakvu publiku.

Tventi20

Dođite ranije

Čak 20 minuta daje vam priliku da se upoznate sa sobi-i tehnologije. (Ne postoji ništa više anksioznost-izazivanje da se oslanja na PoverPoint prezentacije koji bi trebalo da otvori... Ali neću.)

load...

uschools / Getti Images

Napamet Iour uvodnoj

Evo u čemu je stvar: Ti si verovatno da se osećaju zbunjen na početku svog izlaganja u odnosu na sredini ili na kraju. Zašto? Vaš mozak treba malo da se prilagode prostoru i mikrofon i gomile (Hello, sa svačije očne jabučice na tebe). Izvršenjem prvih nekoliko rečenica na memoriju, imaćete otvaranje na autopilot, bez obzira koliko rastrojen ti.

Tventi20

Napravi Eie kontaktu sa samo jedna osoba u publici

Umesto da zamišlja publiku goli (ozbiljno, što je više oduzima od toga?), Zavirite u prijateljskom izgleda lice napred u pravu kada počnete. Pretvarati da pričaš samo sa njom. Vaš govor će se osećati manje kao ispitivanja i više kao razgovor.

Tventi20

Jedite Light užinu sa Protein

Naravno, nervi su najbrži način da uznemirenog stomaka, ali studije imaju shovnthat grickanje na nešto svetlo-poput nekolicine NUTS-sat vremena pre nego što može da poveća mentalnu budnost. Osim toga, reži stomak bi baciti nikoga isključen.

load...

Tventi20

Tražiti vodom sobne temperature sa limunom

Ako grlo oseća kao da je punjena pamučnim kuglicama kada se nervozan, pitajte svog domaćina za vode na sobnoj temperaturi sa limunom pre nego što vaš govor počinje (ili planiraju unapred i dovesti ga sami). Citrusa u limun deluje kao lubrikant, a to je mnogo bolje nego u više navrata pauziranja da gutljaj hladne vode, koji se sužavaju svoje glasne žice.

Tventi20

Vežbajte Iour Pover Stance

Sećaš se šta smo rekli o dolasku 15 minuta ranije? Upotrebite to vreme da udari u kupatilo i stavi svoj najveći pouzdanog lice napred. Prema nedavnom TED Talk sa psihologom Ami Cuddi, jednostavno je napala "moć predstavljaju" (proteže od grudi kao da si superheroj ili stavljanje ruke na bokove) nekoliko minuta pre prezentacije mogu da se osećate opuštenije i samouveren pre nego što počnete.

Tventi20

Imaju plan mesto za pauzira

Nervi opustošiti na čak najsavršenije planiranog tost ili govora. Umesto racing da se na sledeću tačku-i potencijalno gubi dah ili zaboravljajući šta si hteo da kažeš-dajte sebi dozvolu za rad u nekoliko pauza i shvatim šta ćete uraditi u to vreme. Možda ćeš pijuckaju svoj limuna vodu. Možda ćeš biramo se sledeći PoverPoint ekran. Izgradnjom pauze u i znajući šta ćete uraditi sa njima, ti si mnogo manje šanse da stres.

Ezra Šo / Getti Images

Ne zaboravite da Blast Some Beionce

Krajnji cilj? Pretvoriti bilo pre govora paniku u entuzijazma. Odmah nakon što završite snage Posing (vidi gore), nikada boli da biramo svoj iPhone sa pesmom koja te pumpe gore. Zato se na nekoj staroj-škole "Bootilicious" i uradimo ovo.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

6 tajni žena koje žive bajno

Post Zdravlje

5 laka trikova za smirenje nerva za 5 minuta ili manje

Post Zdravlje

7 slobodnih strimovanja koje traju manje od 20 minuta

Post Zdravlje

Da li kristalno ozdravljenje zaista funkcioniše? Pokušao sam da saznam

Post Zdravlje

Kanabis dolazi u losion, Balzam za usne i spavati pomoć blizu vas

Post Zdravlje

9 grešaka u spavanju koje mogu izazvati vaše tamne krugove

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne smete reći prijateljici sa depresijom

Post Zdravlje

7 najneugodnijih ljudi u klasi joge

Post Zdravlje

10 načina da preduzmete akciju u borbi protiv raka dojke

Post Zdravlje

8 razloga zašto je vaš period možda nepravilan

Post Zdravlje

Kako spavati kada grad ne zatvori

Post Zdravlje

7 jednostavnih načina da budu zdraviji na poslu