7 stvari koje se dešavaju vašem umu i tijelu kad čistite | RS.centerar.org

7 stvari koje se dešavaju vašem umu i tijelu kad čistite

7 stvari koje se dešavaju vašem umu i tijelu kad čistite

Vi već znate da je čist kuću čini srećnim doći kući (i štitovi ste od majke-in-Lav gneva je). Ali da li ste znali da se može pomoći da zadržite aktivni? Ili naći više vremena za svoje prijatelje? Za neke ekstra veliko spremanje motivacije, proverili smo u uz stručnu čišćenje Michael Meadovs od Merri Maidson kako psiholoških i fizioloških prednosti života život uredno.

Tventi20

Ti ćeš bolje naspavati

Studiconducted od strane National Sleep Foundation utvrdio da neverovatnih 75 odsto učesnika prijavili bolje naspavati kada su njihovi listovi i posteljina su bili čisti i lepo napravio. "Razmislite o tome", kaže Meadovs. "Dobijanje u redovan krevet očigledno će poboljšati udobnost i promovišu opuštanje, za razliku od spavaju u krevetu koji nije sveže." Ovo udobnost, zauzvrat, oslobađa serotonin, neurotransmitera koji AIDS u mirnom (čitaj: anksioznosti bez) san.

load...

Tventi20

Iou Might Bukvalno budi sretna

Prema jednoj studiji u Personaliti and Social Psichologi Bulletin, žene sa neuredan, pretrpane kuća prijavio znatno viši nivo stresa u njihovom svakodnevnom životu. Zašto? Jer vizuelni haos poništava prirodnu pad tela kortizola (primarni hormona stresa), koji je namenjen da se dogodi kada se opuštate posle dugog dana. "Kada se sve svodi na to, čist dom može konačno smanjiti rizik od depresije," Livade, dodaje.

Tventi20

Bićete više motivisani da ostvare

Mislim da ovo zvuči ludo? To nije. "Ako ostanete na vrhu čišćenje svoj dom, umesto da čekaju nered da akumulira, vi ćete naravno naći više vremena za fitnes," kaže Livade. "Osim toga, kućne poslove i vežbe su motivisani istim karakteristikama ličnosti: želja da se oslobodi endorfine, samoregulacija i um-set za buduće ciljeve." I tu je nauka iza toga: Dugoročna studiconducted Univerzitet Indijana je utvrdio da je stanje domova učesnika imao direktan uticaj na njihov nivo spremnosti.

load...

Tventi20

Vaš društveni život Benefits

Izrada vremena za druženje u vašem gustog rasporeda je teško, a ne neko nudeći mesto okupljanja, planovi mogu lako pasti pored puta. "Imajući vaš dom kompanija spremna da dozvoli više, i lakše, socijalne interakcije u mreži", kaže Livade. "Kada je vaš dom je reprezentativno, da si sretna da pozove goste u, i to intimno druženje je dobro za dobro je. Kod starijih, posebno, druženje je poznato da uspori potencijalne efekte demencije, kao i umanjuje osećaj izolovanosti. "

Tventi20

Svoju kreativnost će se povećati

"Kada sobe su uredni i organizovani, čini prostor za više kreativne energije", objašnjava Livade. "Biti pregledna u vašem domu može da promoviše jasnoću koja se proteže na druge delove svog života, što vam pomaže da se postigne veći potencijal i profesionalno i lično. "studija sprovedena Sage časopisima i dokazuje ovu teoriju: Nered negativno utiče na naš fokus, preopterećenja vizuelni korteks i usporavanje našeg vremena odziva Napravi slobodan prostor u vašem domu, a vaš mozak će slediti..

Tventi20

Fizičko zdravlje će se poboljšati

Ako imate alergije ili česte prehlade, vaš nered kuća može da bude krivac. "Redovni čišćenja lakše uklonili bakterije i viruse koji imaju negativan uticaj na vaše zdravlje, kao i prašina, dlake i polen koji povećavaju alergije," kaže Livade. Jesi li ikada čuo za grinja? Mi ne znači da te bruto, ali su mikroskopski, naučno dokazano da uzrokuju allergiesand žive u svojoj jastuka, dušeka i kauča. Novdo se osećate kao usisavanje?

Tventi20

Ćeš biti Imajući u vidu svoje stvari

U svom polju rada, Livade je utvrdio da je general čistoća i održavanje je dokazano da produži život tepiha, nameštaja i aparata-što znači da će morati da se zameni ređe ako ti je stalo do njih. "Pored toga, kada za to dođe vreme", kaže on, "a organizovan dom salon spreman je dokazano da proda brže i više od onih koji će se isključiti potencijalnim kupcima." Kako je to za miran san?

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

4 načina da ojačate svoju vezu u februaru

Post Zdravlje

8 načina da budete bolji supružnik

Post Zdravlje

6 jednostavnih pokreta joge možete učiniti u avionu

Post Zdravlje

Kako dati sebi potpunu prepravku

Post Zdravlje

6 razloga zbog kojih ne ostvarujete svoje ciljeve

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja

Post Zdravlje

Kako izbjeći borbu sa svojom porodicom o izborima na zahvalnicu

Post Zdravlje

7 načina da povećate energiju kada je hladno i mračno

Post Zdravlje

Kako raditi ako imate lolje leđa

Post Zdravlje

4 načina da budete OK sa puštanjem i ne daje sranja

Post Zdravlje

5 laka trikova za smirenje nerva za 5 minuta ili manje

Post Zdravlje

8 načina da vaše jutarnje rutine učinite opuštenijim