7 mita za dojenje potpuno su uništene | RS.centerar.org

7 mita za dojenje potpuno su uništene

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Sise. Nekada su bili, u najboljem slučaju, zabavnu pribor i, u najgorem slučaju, smetnja kada jogging. Ali, sada kada imate bebu, oni tako su, mnogo više.

Jer svako od tvoje sestre-u-pravu na supermodeli su izgleda spremni da sound off na temu dojenja, tu smo da položi znanje negu - tako da možete podesiti od svu buku.

Mit: mleko Vill Come za 3 dana Postpartalna

load...

Istina: ne toliko. Svim mamama koji su plakali, držeći urlaju bebe dok im grudi samo sedeo tamo kao beskorisnih koosh lopti, čuje ovo: Za čak 25 odsto majki, primetno proizvodnja mleka traje duže od tri dana. Kolostrum - rano, stvari hranljivih materija bogata bolesti osujećivanje - prisutan u grudima od pola puta kroz trudnoće. Ali, budući da verovatno ne mogu da ga vide i da nije lako izraziti, može se kao beba dobija skoro ni ishrani. Chill. U prvih nekoliko dana, te male kapljice su verovatno svi njihovi sitni tummies mogu da podnesem - i sve što je potrebno.

Mit: dojenje pomaže da izgubite težinu

Istina: Da. Ali takođe nema. Iako svaki other sa Slammin ' "telo posle bebe" Izgleda da joj dugujem svedeno struka na dojenje, dojenje zaista može da zahteva da se zadrži na dodatnih deset funti ili tako nešto. Da, vi spali 300 do 500 kalorija dnevno da rade, ali nemojte se iznenaditi ako vam je potrebno da jedu više da nadoknadi.

Mit: Ako ne dojite, vaša beba će biti bolesniji i gluplji

load...

Istina: Iako je dojenje je pokazano da imaju koristi kognitivnog razvoja, istraživanja su takođe pokazala da ima nultu uticaj na IK. Tako je: Nula. I dok to može zaštititi bebe od bolesti, dok su na grudima, bilo bi potrebno 5.400 sati nege kako bi se sprečilo jednu infekciju uha. Donja granica? Starački samo može da pomogne; ali je formula hranjenja sigurno neće povrediti.

Mit: Ako boca feed, vi ne vezuje

Istina: Gluposti. Postoji mnogo načina - od kontakta sa očima do kože na kožu snuggling - da se veže sa bebom dok drži flašu, da li je puna formule ili muzao mleko.

Mit: sise će postati ogromna

Istina: Bez obzira šta Kim Kardashian, kaže, možda samo idi veličinu kupa. A ideja da veće grudi jednak više mleka? Lažna. Veličina grudi nema nikakvog uticaja na proizvodnju mleka (A šolje radujte se!).

Mit: Trebalo bi da boli

Istina: U prvih 10 do 15 sekundi, OK, možda. Ali, ako ga beli-knuckling kroz svaku hranu, nešto nije u redu. Potraži laktaciju consultantfor pomogne sa bilo kojim brojem verovatno, odredivim problema.

Mit: Nezakonito je medicinska sestra u javnosti

Istina: To je legalno, dušo. Pa, svuda osim Ajdaho. (Hej, Ajdaho. Šta je s tim?)

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Evo 5 ciljeva fitnessa za trening za 2018. godinu, koje možete ozbiljno učiniti

Post Zdravlje

7 najtrajnijih instruktora joge koje smo svi imali

Post Zdravlje

11 načina da se skrivate u dodatnim koracima na vašem boku

Post Zdravlje

5 razloga je zaista zapanjujuće da zatrudnite posle 35. godine

Post Zdravlje

Ovo su 5 najboljih gradova za spavanje u u.s

Post Zdravlje

Najveće gaže za svaku guzu i budžet

Post Zdravlje

18 načina da se svakodnevno osjećate srećnije

Post Zdravlje

9 super-zabavnih vežbi na otvorenom koji će vas osetiti neverovatnim

Post Zdravlje

10 trenutaka samopombe da se sakriju ovog vikenda

Post Zdravlje

8 stvari koje treba uraditi ako sjednete na računaru cijeli dan

Post Zdravlje

10 načina da preduzmete akciju u borbi protiv raka dojke

Post Zdravlje

Pravi razlog zbog čega nokti nastavljaju da se razdvajaju