6 treninga koje možete uraditi u svakoj fazi trudnoće | RS.centerar.org

6 treninga koje možete uraditi u svakoj fazi trudnoće

6 treninga koje možete uraditi u svakoj fazi trudnoće

Ako vam je potrebna nikakva motivacija da se kreće, dok u drugom stanju, možda je ovo: Prema studiji objavljenoj u časopisu American Journal of ginekologiju i akušerstvo, vežbanje tokom trudnoće može pomoći vašem telu pripreme za rad i oporavi brže posle porođaja. Evo, šest treninga možete da uradite tokom trudnoće. (Kao i uvek, samo pazite da razgovarate sa svojim OB-GIN ranije.)

Vgajic / Getti Images

Prenatalna joga

Ako nikada niste pokušali jogu pre (ili su još uvek relativno nov u tome), naći trenera koji može da vas voditi kroz poteza i motri na obrascu. Ovo je posebno važno jer vaša trudnoća napreduje. Po drugom trimestru, trebalo bi da preskočite bilo koju poziciju koja vam je potrebna da legne na leđa (to može staviti previše pritisak na šuplju venu, glavni veni koja nosi krv svojoj bebi) i izbegavajte bilo kakve korake koji zaista dovode u pitanje ravnoteže.

load...

Fat Kamera / Getti Images

Barre Klase

Nisko-uticaj, kontroliše prirodu Nalazite klase (mislim male, ponavljaju pokrete umesto velike eksplozije ili odbijaju oko) da ih čini idealnim za očekuje mame. Trebalo bi da bude u redu da nastavite redovno režima kroz prvog tromesečja, onda pitajte vašeg instruktor za modifikacije za bilo poteza koji zahtevaju da legne na leđa, obrt od struka nagore ili ravnotežu nesigurno na samom Barre.

Technotr / Getti Images

Predenje

Veliki plus: To je jedini trening koji je ugrađen u sedište čeka da vam pomogne kada je to potrebno. Upravljači biciklu takođe može da pomogne u stabilizaciji te kao vaš stomak raste. Samo se uverite da ostane hidratisanog kroz klase, pripazi na disanje (ne bi trebalo da zadihan ili ubrzano dišu) i izbegavaju odskače i sit-stand rutine u vašem trećem trimestru. Na kraju-a mi ne možemo dovoljno naglasiti-go sopstvenim tempom. Možete prestati kad god vam je potrebno.

load...

Becon / Getti Images

Plivanje

Vežbanje u vodi daje pun opseg pokreta bez stavljanja nikakav pritisak na zglobove. (Osim toga, to je redak momenat tokom trudnoće gde se osećate svetlost i praktično bez težine.) Uvek lagano uđemo u bazen i držati se moždanog udara koji oseća najviše odgovara vama. Prsno je popularan izbor jer ne zahteva da rotirate torzo ili stomak za to.

Piranka / Getti Images

Running

Da, može dobiti sve teže dok raste, ali je još uvek moguće pokrenuti tokom većeg od trudnoće. Samo budite svesni brzine i udaljenosti čak i ako ste iskusan trkač. Nosiš mnogo suvišnih kilograma, tako da deset minuta milja koja je bila veoma lako mogu da se osećaju pomalo preveliki izazov. Slušajte svoje telo i nastaniti u svetlosti jog (ili brzog hoda), ako je potrebno. (Još jedan savet: Pripreme za trčanja tako da uvek imaju kupatilo u neposrednoj blizini utrkuju trčanja može gurnuti dole na bešiku..)

Fertnig / Getti Images

Trening sa tegovima

Koristeći teške tegove-posebno u trećem trimestru-verovatno je loša ideja, ali telesna masa treninga (kao što su čučnjeva ili zidnih sklekove) može pomoći da održite snagu tokom trudnoće. Možda predlažemo neke male težine, visoko-ponavljanja ruke vežbe (kao biceps pregiba koristeći tegove pet funti) će vam pomoći da izgradi snagu da nosi svoj Tot?

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Post Zdravlje

Netflik i razgovor plus još 3 načina da ojačate svoj brak u martu

Post Zdravlje

8 tajni bračnih parova s velikim seksualnim životom

Post Zdravlje

4 stvari koje možete učiniti danas kako biste poboljšali zdravlje vašeg mačeta

Post Zdravlje

Ja sam pio riblje kolagene u trajanju od 2 sedmice kako bih dobio bolju kožu i kosu

Post Zdravlje

Evo šta jedini instruktor za boks jede za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) neverovatno

Post Zdravlje

5 načina da budete prisutniji u vašem životu

Post Zdravlje

9 trikova za postajanje jutarnja osoba

Post Zdravlje

7 tajnih utočišta za mir i tišinu u Njujorku

Post Zdravlje

12 rad i dostava su u skladu sa stvarnim majkama

Post Zdravlje

8 hrana koja ti tajno čine gladni

Post Zdravlje

Kako spavati kada grad ne zatvori