6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođeš iza | RS.centerar.org

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođeš iza

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođeš iza

Kada je reč o kontroli rađanja, opcije su naizgled beskrajan. IUD (intrauterine devices) su još od ranih 1900-ih, ali su popularniji nego ikad. Za tvoju informaciju, postoje dve vrste: the hormonalna vrsta koja se može ugraditi za tri do pet godina i bakra, ili nonhormonal, one koje traju i do deset godina. Evo, šest stvari koje bi se mogli dogoditi ako odlučite da se IUD put.

1. Trudnoće biće praktično ImpossibleRemember, rekli smo praktično. Sa svih vrsta kontrole rađanja, uvek postoji šansa. Ali hormonski intrauterini uložak zapravo kontroliše oslobađanje levonorgestrel, koji ne zgusne svoj grlića materice sluz tako da sperma ima u osnovi nula šanse da probija. Što se tiče bakra (nonhormonal) tip? Bakar je toksičan za sperme, pa su odmah ubiju.

load...

2. Biste mogli imati grčeve i SpottingOnce IUD je ubačen od strane medicinskog stručnjaka, može doći do ove zajedničke nuspojava za nekoliko dana. U slučaju bakra IUD je uočavanje može trajati nekoliko meseci, dok vaše telo prilagođava na uređaj. Takođe, važno je napomenuti: Ne mogu da imam seks za prvih 24 sata nakon što je pod kožu. Možda ćete želeti da uzme slobodan dan sa posla, samo u slučaju da iskusite teške grčeve.

3. Možda imate upaljač PeriodAfter prvih nekoliko meseci korišćenja, žene su prijavili smanjenje teškog menstrualnog krvarenja od čak 90 odsto. Neke žene su imali svoje periode stop zajedno (ne nužno loša stvar, ali je uvek vredno pomena bilo kakve promene u svom ciklusu to iour doc).

4. Iou Vill Vrlo retko beleže Težina GainUnlike pilule koje mogu izazvati težina varira u, IUD-hormonalne i ne-nemoj obično dolaze sa ovim nuspojava. Abrakadabra!

load...

5. Ali, Vau, možete dobiti AcneThe prisustvo novih hormona, kao androgen, može da baci lojne žlezde svi iz udarac. Cue bubuljice. Ako je ovo nešto što vas tiče, probajte bakra IUD, koja ne sadrži hormone.

6. Vi bi takođe imaju veci Raspoloženje SvingsThis je u velikoj meri povezan sa hormonske IUD. Efekti su slične onima iskustva sa oralnih kontraceptiva, tako da možda ima grudi nežnost, glavobolje i, naravno, teška iritacija kada se SO tekstova "Ej, šta ima za večeru?" (Podsetnik: Za sve van lekovita obični simptomi, treba uvek uvek obratite se oB-GIN.)

Slične vesti


Post Zdravlje

23 malo izbora za vreme kada imate najgori dan ikada

Post Zdravlje

5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru)

Post Zdravlje

7 stvari koje možete potpuno pustiti da slajd ove nedelje

Post Zdravlje

7 najneugodnijih ljudi u klasi joge

Post Zdravlje

Šta da jedete pre i posle svakog treninga, prema pogodnostima za fitnes

Post Zdravlje

9 jednostavnih načina da jedete zdravo bez sloma

Post Zdravlje

16 novih pronalazaka za narkotike u vašem životu

Post Zdravlje

7 iznenađujući i naučno dokazani načini da vam pomognu da budete kreativniji

Post Zdravlje

Vrhunski vodič za kostiju

Post Zdravlje

8 načina da se povežete sa svojim partnerom ako ste bili zajedno milijardu godina

Post Zdravlje

Najbolja pica za dobar noćni san

Post Zdravlje

Tajne stvarnih žena koje su u braku 30 godina