6 hrane (i 1 piće) koji su povezani sa upalom | RS.centerar.org

6 hrane (i 1 piće) koji su povezani sa upalom

6 hrane (i 1 piće) koji su povezani sa upalom

Hej, da li ste znali da postoje dve vrste upale? Akutna upala je kratkoročno i pomaže vašem telu izleči sebe i boriti bolesti (kao kada dobijete Papercut ili imaju grip). Zatim, tu je hronično zapaljenje lov-grade koja je povezana sa zdravstvenog stanja poput reumatoidni artritis, psorijaza i Kronove bolesti. Jedan od načina da se pomogne borbu da ova druga? Smanjiti upalom promociji hrane. Evo, sedam od najgorih prestupnika.

Tventi20

Soda

Tventi20

Margarin

Oplemenjena ulja za kuvanje (kao što su kukuruz, šafranike, suncokreta i soje) su bogate omega-6 masti. "Za razliku od anti-inflamatornih omega-3 masnih kiselina, omega-6 polinezasićene masti helpactivate zapaljenski processin telo," Zanini govori. "Neki unos omega-6 masti je neophodna u ishrani, ali postoji problem kada theratio omega-3 i omega-6 fatsbecomes visoka i vanbilansnih." Najbolji odnos omega-6 i omega-3 masti? 4: 1. Tipičan Zapadna ishrana, sa druge strane, je bliži 15. A: 1 odnos (Jao), koja nas stavlja u rizik za kardiovaskularne bolesti. Da bi upalu pod kontrolom, zamene biljno ulje za maslinovo ili kokosovo umesto.

load...

Tventi20

Slanina

Čujemo li pržena jaja sa strane hrskavom slaninom je naša vikend idi-u. Ali, ako posle anti-inflamatorno ishranu, smanji na prerađene i masno meso-sadrže više naprednu kraj glikacija (Age) proizvode (jedinjenja koja upale gorivo) nego mesa poput živine ili divljači. Još bolje? Svap masne hamburgere, kobasice i slaninu za više omega-3 bogate namirnice kao što su riba i pasulj.

Tventi20

Kolači

Ako ste nakon anti-inflamatorno dijetu, ugljeni hidrati su i dalje na meniju (Uh). Ali, prema artritis fondacije, visoki glikemijski indeks hrane (kao beli hleb, testenina i pirinač), promoviše stvaranje napredne glikacija krajnje (age) proizvoda. Šta je hleb ljubavnik da uradi? Preskočite rafiniranih ugljenih hidrata i odlučiti za žitarice umjesto.

Tventi20

Šećer

"Višak intake šećer je povezan u brojnim studiesto hroničnog, niskog inflamacije povećanjem nivoa inflamatornih markera CRP u krvi", kaže Zanini. Jao. Ali to nije sve visoke šećera dijete takođe doprinose upaljene creva microbiota, povećanje lošeg LDL holesterola, a povećanje težine, koji su svi upalna stanja u organizmu, Zanini nam kaže. Double Joj. Prepustite vaše slatkiše sa svežim bobicama ili nekoliko kvadrata tamne čokolade umesto.

load...

Tventi20

Začin Miksi

Prethodno napravljeni začini često prepuna slanih poznatog inflamacije krivac kada se konzumira u velikim količinama. Drži se redovno kuhinjske soli (umereno, naravno) i pokušajte aroma hranu sa sušenog bilja (neke, kao što su kurkuma, možda čak i pomognu u borbi protiv upale), ili stisnuti limunovog soka. Smanjiti i možda čak ti shvatiti zapravo likethe ukus asparagus sve sama. (Čudno, zar ne?)

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

10 najboljih poklona za vašu fitnes-opsednutu BFF, prema ovom plašljivom vellness blogeru

Post Zdravlje

10 stvari vam niko ne govori o tome da ste trudni

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Post Zdravlje

5 načina da se ponedeljka sisuše manje

Post Zdravlje

14 pravih žena otkriva svoje najčudnije rituale samoproglašavanja

Post Zdravlje

14 jednostavnih načina da izgubite prazničnu težinu ove nedelje

Post Zdravlje

8 tajni parova koji su uvek srećni zajedno

Post Zdravlje

6 dobrotvornih trendova smo spremni da se pozdravimo

Post Zdravlje

Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima

Post Zdravlje

4 stvari u vašem životu za proleće-čiste (koje nemaju nikakve veze sa vašom kućom)

Post Zdravlje

9 tajni žena koje praktikuju svaki dan

Post Zdravlje

6 zapravo zabavni načini rada u zimskom periodu