Da li je u redu da zamolite goste da uklone svoje cipele u svojoj kući? | RS.centerar.org

Da li je u redu da zamolite goste da uklone svoje cipele u svojoj kući?

Da li je u redu da zamolite goste da uklone svoje cipele u svojoj kući?

Da li su Ros i Rejčel na odmoru? Da li je bilo mesta za Džeka na Ruže dasku? Da li je to nepristojno u Carrie prijateljice da je zamolim da joj cipele na zabavi? U redu, tako da nikada nećete naučiti odgovore na ta prva dva pitanja, ali moramo znati: Da li je nepristojno pitati goste da skinu cipele u vašoj kući? Ili potpuno u redu? Ovde gledamo obe strane argumenta pre nego što se bontona stručnjaka za konačne presude.

KatarzinaBialasievicz / Getti Images

Da, možete da zamolite goste da skinu cipele

To je tvoj dom: Trebalo bi da i ti prokleto dobro molim. (Jer, ako ne možete da se bude u svojoj kući, a zatim gdje na zemlji mogu li?) Osim toga, spoljni svet je prilično odvratno. Gradovi su puni svih vrsta bakterija i nasties (Oh hej, pica pacov). Nije bitno da li vaš prebivalište ima potpuno novi beli tepih ili linoleuma piling na uglovima-to je sasvim razumno zahtevati da ne gosti ne donose izvan prljavštinu u svoj dom.

load...

AntonioGuillem / Getti Images

Ne, to je nepristojno da pitate goste da skinu cipele

Zamislite ovo: Cracked potpetice, prosledio nokte i neodgovarajućih čarape sve na emisiji, dok su svi pijucka ruže i ljubazno se pretvara da ne primetite. (I to je najbolji scenario-hajde da ni ne razmišlja o mogućnostima za Bunions, Hammer prstima i atletsko stopalo.) Ovo je dom, ne aerodroma sigurnost. Naravno, spoljni svet može biti malo prljaviji, ali je lako popraviti-dobiti otirač. Osim toga, ako vam je stalo više o tepih nego kompaniji, onda možda ne bi trebalo da pozivaju ljude preko.

g-stockstudio / Getti Images

Stručnih mišljenja

Mika Majer, osnivač Beaumont Etikuette, teži: "A gost (bilo u restoranu ili kuće) uvek treba vežbati običaje i kulturu na mestu koje oni su u Drugim rečima, to je savršeno prihvatljivo da pitate goste da se ukloni. Njihove cipele. "Ali ovde je caka-ako pitate gosta da skinu cipele, trebalo bi da ih obavestite unapred ili im ponudi par kućnih cipele nositi.

Patricia Nejpir-Ficpatrik, osnivač Etikuette u Njujorku, kaže da je jedan izuzetak od pravila: Ako domaćin zabavu gde će gosti biti nosi odela i haljine, onda "ne cipele dozvoljeno" pravilo je, dobro, nije dozvoljeno. "Za stranke sa liste gostiju koji uključuje ljude koji nisu bliski prijatelji, to je nepristojno i bezobzirno pitati goste da skinu cipele pre dolaska u kući." Ona nastavlja, "Troškovi koji tepiha i podova čisti dan posle stranka treba da se uključi u troškovima stranke. "

load...

Noga za razmišljanje.

Pratite PureVov on Pinterest
load...

Slične vesti


Post Kuća

Najlepše kuće u Americi

Post Kuća

Uređeno

Post Kuća

Kako ukloniti svaki tip ljetne mrlje

Post Kuća

13 majki u svakoj grupi majki

Post Kuća

19 poklona za kupovinu prijatelja koji tretiraju svoje pse kao djeca

Post Kuća

7 stvari koje treba novim mamama, ali možda i nisu razmišljale

Post Kuća

8 pitanja koja svaka par treba da ispita pre nego što kupi kuću

Post Kuća

16 čarobnih čarapa od čarobnjaka zagarantovano da impresioniraju

Post Kuća

Najbolji put u godini da kupite baš nešto

Post Kuća

8 Hamptons usluga koje vam omogućavaju da izvrsite svoj ceo život

Post Kuća

9 koraka za nadogradnju vaše kuhinje

Post Kuća

Kako dati kolačiće za kuvanje nekim karakterom (bez rušenja banke)