7 načina da poboljšate svoje pamćenje | RS.centerar.org

7 načina da poboljšate svoje pamćenje

7 načina da poboljšate svoje pamćenje

Zaboravi imena. Ovih dana jedva možete da se setite šta ste jeli za ručak pre 20 minuta. Prvo, možda ćete želeti da uspori. Onda pogledajte ovih sedam saveta za povećanje vašeg BrainPover. (USB Vi ste na žaru sir, sećaš se?)

Osveži pamćenje

Pogodi šta? Vaš mozak koristi od fizičke aktivnosti isto kao i telo. Studije iz British Journal of Sports Medicineshov da redovno aerobne vežbe, vrsta koja služi za srce pumpanje, izgleda da povećava veličinu hipokampusa, područja mozga uključeni u verbalnom pamćenja i učenja.

load...

@CoffeePhotos

Break rutine

Autor Paulo Koeljo jednom Tvitteru, "Ako mislite avantura je opasno, pokušajte rutina,. To je smrtonosna" Pada u obrazac je pouzdan način da se postane zaboravan. Nova iskustva su ono što pomaže mozak zadrži više informacija. Dakle, sledeći put kada pokupi papir, pokušajte čitate odeljak koji normalno da preskočite; da alternativni put kada se vozi kući sa posla ili glave na drugu prodavnicu za pokretanje svoje večernje poslove.

"Seks i grad"

Dođite zajedno

Socijalna interakcija pomaže odbranu od depresije i stresa, što može doprineti gubitka pamćenja. Potražite mogućnosti da se zajedno sa prijateljima, čak i ako je samo jednom nedeljno. Postavljanje članaka knjigu clubis jedan od naših omiljenih načina da nadoknadim bez brige o svakom velikom vremenskom predanosti.

Izazov Iourself

Ispostavilo se da, malo kofeina može povećati svoju dugoročnu memoriju. Ali, pre nego što niz od šest-shot Americano, biti svesni da postoji slatko mesto A 200 miligrama doza - o iznosu u velikom šoljom kafe - će učiniti trik.

load...

Atlantik

Mind the Vine

Žao nam je što pukne svoj balon, ali je nekoliko čaša vina svake večeri možda nije najbolja navika. Nedavna studija je pokazala sredovečni muškarci koji piju više od dva i po pića dnevno iskustvo gubitka pamćenja i kognitivnih problema do šest godina ranije od onih koji piju više umereno.

Huffington Post

Sai "O"

Poslednji, ali ne manje važno, odvojite malo vremena da se i dalje. Meditacija, ili čin koncentriše na disanje, je dokazano da ublaži stres, koji je vezan za gubitak memorije. Ne biti zastrašeni - meditacija može da se desi bilo gde, u bilo koje vreme. Jednostavno zatvorite oči i fokusirati se na jednu stvar koja vas čini srećnim. Slušajte svoje disanje i neka stres nestane.

load...

Slične vesti


Post Telo

7 najzanimljivijih teretana na svetu

Post Telo

5 ženskih fudbalera koji vladaju

Post Telo

5 vodenih sportova da probaju u Dalasu

Post Telo

Dobre vesti: svako može da razmišlja

Post Telo

14 faza vaše prve klase dušeka

Post Telo

7 grickalica koje su tajno nezdrave

Post Telo

Poznate osobe koje ste zaboravili imale su video rekorde

Post Telo

Najlepše biciklističke staze u zalivu

Post Telo

Tajna imena za šećer treba da znate

Post Telo

7 najboljih bazena u Los Anđelesu

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju

Post Telo

8 načina da se vežbate bez stvarnog udaranja u teretanu