Kontroverze iza Harper Lee-a su postavile čuvara | RS.centerar.org

Kontroverze iza Harper Lee-a su postavile čuvara

Kontroverze iza Harper Lee-a su postavile čuvara

Sledeći na dnevnom redu svog Summer Book kluba: Idi Set čuvar, u potpunosti neočekivano drugi roman iz Amerike voljenog Harper Lee, koji objavljenom danas.

Pozadina: Prošlo je 55 godina od objavljivanja svog jedan hit čudo je dobitnik Pulicerove nagrade To Kill a Mockingbird, koji je nastavio da proda 40 miliona primeraka. Vatchmanreunites Skaut i njen otac, Atikus, pokupio 20 godina odakle Mockingbird stao. Ali nešto je sumnjivo o dolasku ove knjige od 89-godišnjeg pisca koji se zakleo da nikad, nikad, nikad više objaviti.

load...

Ovde, kompletna struktura teorija trač i zavere vrti oko iznenadjenja Tome - svi tako ste do brzine ispred vaših knjiga-kluba drugova.

"VATCHMAN" došao prvi, NE "Mockingbird"

Lee navodno je napisao dve godine pre To Kill a Mockingbird, ali kada joj njeni izdavači, rekao je potreban preinačiti, ona je spakovala daleko i počeo sveže. Prema Lee, njen urednik i dao joj neke savete: recast znakove, kao i transformaciju Scout (26-godišnji odraslih u Vatchman) u dete. Mockingbirdvas rezultat.

Knjiga je otkrivena nakon LEE'S sestra umrla

Alice Finč Li (Harper stariji seko i pravni zaštitnik) je umro 2014. Godine u dobi od 103. U intervjuu, ona je tvrdila Harper imala nikakve druge knjige. False. Ponavljanja iz HarperCollins tvrde da sadašnji advokat Lee, Tonja Karter, pronašao Vatchmanmanuscript dok listaju originalnog rukopisa za Mockingbirdat tajnoj lokaciji u Monroeville, Alabama, prošle godine. Prema Carter, Vatchmanvas - jednostavno - u prilogu leđa. I veliki razvoj: Može biti čak i treći, navodi se u kolumni napisao je Karter u Vall Street Journal.

load...

ALI Vau, Lee je rekla da nikada ne bih ponovo ne objavite

Članovi porodice i prijatelji su još uvek zabrinuti zbog Lija iznenadne promene srca, posebno s obzirom da je proveo decenije boravka izvan pažnje. (Ona nije dao zvaničan intervju još od 1964. Godine) za knjige i zatraži Mia Farrov na tveet, "Da li je neko iskoristivši našeg nacionalnog blaga, 88-godišnji Harper Lee?" Vidite, u 2007. Godini, Li patio moždani udar koji je ostavila delimično slep, gluv i (po mnogima) lako manipulisati. Anonimna žalba zlostavljanja starijih je čak podneo o Lee ali bez uspeha. Nakon istrage, država Alabama vratio u martu da potvrdim: Li je koherentan i na brodu sa objavljivanjem knjige.

SADA je knjiga REDOM I Ogroman

Pušten je danas, početni tiraž je 2 miliona primeraka. (To je 750.000 primeraka više nego ovogodišnjeg najprodavanijih romana, Greifrom EL Džejms.) Ris Viderspun je izrazio audiobook. Već je broj 1 na listi najprodavanijih Amazon i bio je u prvih 10 od februara, kada su prvi put objavio Vatchmanpresales.

UPOZORENjE: NE MOŽETE LIKE ovako ispalo

Vatchmandoes sadrže jedan Supersized spojler: Atticus Finch - heroj advokat u Mockingbirdvho borio nejednakosti i zagreva naša srca - sada je starenje rasista. Čak je i prisustvovao sastanku na Kju Kluks Klan. Cue njegova ćerka Skaut je (i našeg) razočarenje. Međutim, statementreleased od Lee (preko svog advokata) u zahtevima februara: ". Ja sam živ i zdrav i srećan kao pakao sa reakcijama Vatchman" Nadamo se da znači društveni napredak....

load...

Slične vesti


Post Umetnost

Koji memoir treba da pročitate dalje?

Post Umetnost

Američki filmovi sa smešnim stranim naslovima

Post Umetnost

9 poznatih ličnosti i njihova iznenađujuća koledž majora

Post Umetnost

Novo u Netflik: april 2018

Post Umetnost

Vodič za podizanje diplome

Post Umetnost

Dobra čita

Post Umetnost

Novo u Netflik: jun 2018

Post Umetnost

Da li čak prepoznate ove celebe bez njihove ikonske kose i šminke?

Post Umetnost

29 najpoznatijih ljetnih filmova

Post Umetnost

Kartierske ženske inicijative nagrade

Post Umetnost

10 glumaca sa kojima želimo da glumimo u emisiji Amazon u Voodi Allenu

Post Umetnost

Novo u Netflik: maj 2018